Учествувај во акцијата #Пешачисонас и освој електричен тротинет – ЕНМ 2019!

За промоција на Европската недела на Мобилност, иницираме акција на социјалните мрежи „Пешачи со нас”. За да учествувате во акцијата, треба да споделите фотографија или видео како пешачите или пак како се возите со вашето омилено превозно средство (велосипед, тротинет, автобус) на сопствениот профил, и да го означите вашиот пријател со цел да го направи истото!

Под фотографијата напишете го следното: #пешачисонас. Вашиот профил мора да биде јавен односно public за да може да ја видиме фотографијата.

Акцијата трае до 21.09.2019 (сабота). Крајното време за собирање на лајкови е 20:00 часот!

Наградата за фотографијата со најмногу лајкови е електричен тротинет – Xiaomi Mi Electric Scooter.

Наградата ќе биде доделена на финалната церемонија, односно во недела [22.09.2019] во 11:30 часот под Скопската Тврдина – Кале.

Акцијата е промовирана преку фејсбук и инстаграм, каде што под еден заеднички хаштаг ќе може да се погледнат сите фотографии за поддршка на Европската Недела на Мобилност 2019 г. и за промоција на одржливиот транспорт.

Во случај да се користат било какви алатки за собирање онлајн гласови, фотографијата / учесникот автоматски ќе биде дисквалификуван. Строго е забрането да се користат алатки како што се ботови, автоматски генератори на лајкови и сл.

Ги очекуваме вашите објави.