Промовирање на електромобилноста – Електромобилност 2.0

  • септември 18, 2019
  • 10:30 - 13:30 часот
  • Паркингот веднаш до анекс просториите на ФЕИТ и МФС ул.Руѓер Бошковиќ бр.18

Здружението за промовирање на електрични возила Електромобилност Скопје во рамки на глобалниот настан „Европска недела на мобилност“ во координација на Секторот за заштита на животната средина и природата при Град Скопје го организира настанот „Електромобилност 2.0 “ кој ќе се оддржи на 18 септември 2019 г. (среда) со почеток од 10 часот на паркингот веднаш до анекс просториите на Факултетот за електротехника и информациски технологии и Машинскиот факултет – Скопје.

Целта на овој настан е преку едукативни активности од страна на волонтерите од нашето Здружение и дел од учесниците, да се запознаат и едуцираат ученици од средни и основни училишта и останатите присутни за електричните и хибридни возила и нивното значење за општеството, заштита на животната средина и намалување на загадувањето.
На овогодинешниот настан ќе бидат изложени електрични и хибридни автомобили, електрични велосипеди, електрични скутери и тротинети, мали електрични возила, пoлначи за електрични возила, конвертирани електрични возила кои ќе им бидат презентирани на посетителите.

Воедно во рамки на овој настан предвидено е во просториите на Факултетот за електротехника и информациски технологии Скопје да се организира и панел дискусија на тема „Електромобилноста во нашата држава“. Овој дел од настанот ќе започне во 11.30 часот.

Почитувани љубители на новите технологии во мобилноста, Ве покануваме да ни се приклучите и да се дружиме а доколку некој поседува електрично или хибридно возило, Ве очекува да дојдете со него.

Изложувачи и поддржувачи на настанот:
ЕВН Македонија
Град Скопје
Прокредит Банка
Toyota Авто Центар
Фибернет МК
Хамачи
BB Classic Cars
ЈП Градски Паркинг

Скопје Дише - Утопија или реалност?

Патоказ за намалување на локалното загадување на воздухот предизвикано од греењето на домаќинствата 2017-2025